Öppetider 07:00-16:00 

Lunch 11:00-12:00 


* Provlämning provlåda Nynäsvägen 299, 06:00-18:00 Mån-Fre. Labbet stänger kl 16:00 - Enbart inlämning efter det har stängt.

Asbest i barnskotrar

Asbest i barnskotrar

Larm om asbest i barnskotrar

De populära fyrhjulingarna och snöskotrarna är speciellt utvecklade för barn.

Nu varnar tillverkaren Polaris för att det kan finnas asbest i dem – och uppmanar kunderna att inte utföra egna reparationer av fordonen, rapporterar Västerbottens Folkblad

– Vi gör allt vi kan för att ställa det här till rätta, säger Carli Smith på Polaris.

Det var i samband med interna tester i maj som Polaris upptäckte att vissa av deras fyrhjulingar och snöskotrar som är speciellt utvecklade för barn kunde innehålla det farliga ämnet asbest, vilket inte är tillåtet i Sverige. Det kan bland annat finnas i bromsbeläggen.

Upptäckten har lett till att de nu gått ut med ett särskilt varningsbrev till sina kunder där de uppmanar dem att inte utföra några egna reparations- eller servicearbeten.

– Så fort vi fick detta började vi arbeta med vår leverantör för att förstå hur detta kunde hända och för att hitta bästa lösningen, säger Carli Smith, Polaris ORV Media, i Storbritannien till Västerbottens Folkblad.

Asbestmodellerna har sålts i 17 år

De påverkade modellerna är Predator 50 och 90, Outlaw 50, 90 och 110, Sportsman 90 och 110, Phoenix 200, Scrambler 50 och 90 och Sawtooth 200 samt ACE 150 och har sålts mellan åren 2000–2017.

– Bästa sättet för kunderna att förebygga möjlig asbestexponering vid underhåll för maskinen är att ta den till en professionell mekaniker hos sin Polarisåterförsäljare. Kunderna kommer att meddelas så fort som de kan börja reparera dem, säger Carli Smith.

Enligt Smith har utomstående experttester kommit fram till att kunden inte utsätts för exponering av asbest när han eller hon kör.

https://www.expressen.se/dinapengar/larm-om-asbest-i-barnskotrar/